Selvudgiv via forlag

Udgiv din bog via Forlaget ClaraMundi

https://youtu.be/mzUvZlB-Qmc

Nye muligheder for kreative sjæle

At være forfatter, billedkunstner, musiker og leve af det, har været forbeholdt en begrænset gruppe, gruppen, der kom igennem de kommercielle interessers nåleøje, for det er jo hvad det hele handler om. De store pladeselskaber, store bogforlag eller andre institutioner, der lever af kunstnernes kunst, skal have hjulene til at køre rundt og sørge for positive tal på bundlinien. Naturligvis, og forståeligt nok, vælger de de kunstnere, hvor de er sikre på, at der er gevinst, en kommerciel mening med at signere en kontrakt på kortere eller længere sigt.

Det er ikke ensbetydende med, at der ikke eksisterer en stor gruppe af kunstnere, som har masser af potentiale og evner, men det bliver stadig vanskeligere at komme igennem nåleøjet, fordi gruppen vokser og fordi de store forlag etc., lider økonomisk. Det er også blevet mere “normalt” at ønske at bruge sine kreative evner. Der er blevet mere luft til det, mere tid, ikke mindst på grund af teknologiens, herunder den digitale udviklings overflødiggørelse af arbejdskraft.

Nå, du har selv udgivet bogen!

Selvudgivere er blevet en ny gruppe af kreative sjæle, der har masser af muligheder, men stadig væk skal der gøres op med fordomme og forhindringer. Ikke destomindre er der mulighed for at tjene mange flere penge som selvudgiver end hvis udgivet på et større forlag. Derfor er der et stigende antal etablerede forfattere, der vælger andre veje.

Transparens i selvudgivelse

ClaraMundi tilbyder dig at blive selvudgiver på et uafhængigt forlag, men uden en masse skjulte omkostninger. Du får et forlagsnavn i ryggen, får adgang til professionel distribution, markedsføring på virksomhedens hjemmeside og adgang til andre kanaler, herunder salg via blandt andet Amazon. Sidstnævnte får du, indtil videre, især gavn af, hvis du får oversat dine bøger til engelsk, fransk, spansk eller tysk. ClaraMundi er repræsenteret på Amazon og kan udgive dine bøger, både som e-bøger og trykte bøger, der distribueres af Amazon stort set overalt på kloden. Endelig vil du også kunne opnå lektørudtalelser på DBC og derved få mulighed for at dine bøger bliver indkøbt til biblioteker over hele landet.

Nemt at være selvudgiver

ClaraMundi’s tilbud er som nævnt helt transparent. Du vil, hvis du er interesseret i at udgive via ClaraMundi, få tilsendt en forretningsplan med priser på distribution og lagerleje, produktion af bøger, e-bøger, etc. Der skal ikke betales noget startbeløb til ClaraMundi. Hvis vi bliver enige med dig om at udgive din bog(bøger), tjener vi kun noget, hvis du tjener noget, og det er et mindre beløb for administration (en mindre procentsats), herunder i forbindelse med royalties, indkomst af salg. Alle kontobeløb (udgifter, indtægter) fra distributører og salgskanaler er helt transparente.

Du bestemmer, men…

Hvad er din part i det? Udover at være forfatter, sørger du selv for at aflevere et færdigt manuskript til ClaraMundi. Hvis du ikke selv har mulighed for det, kan vi sørge for korrekturlæsning. I princippet bestemmer du selv indholdet i dine bøger, men “ClaraMundi forbeholder sig ret til ikke at udgive manuskripter, hvor kvaliteten fraviger, hvad forlaget står for. Forlaget ønsker heller ikke at lægge navn til skrifter, der lægger befolkningsgrupper for had, racistiske bøger, eller bøger, der er propaganda for ekstremistiske grupper eller lignende”. ClaraMundi står for lødig litteratur, om det så er fiktion, biografier eller faglitteratur. Det bestemmer du.

Proceduren kort fortalt

Vi aftaler et samarbejde. Du afleverer et manuskript klar til tryk (pdf fil), inklusive cover. De afleverede filer skal naturligvis opfylde de krav, der er til trykning af en bog. Vi sørger for print af bogen (og kan også producere en e-bog for dig), hvilket vil ske via vores normale trykkeri, enten som et fikseret oplag eller et koncept, hvor der bliver trykt løbende efter behov. Ligesom BOD, som du måske allerede kender. Vi sørger for distribution via de normale bogdistributionskanaler, eksempelvis DBK i Køge, Pubhub, Amazon etc. i ClaraMundis navn. Du betaler selv for trykning af bog, udsendelse af anmeldereksemplarer og markedsføring i det hele taget, men det kan også ske med ClaraMundis hjælp.

Hvor vi også kan træde til

Hvis du har et færdigt manuskript, der er korrekturlæst til punkt og prikke, måske oversat, kan du overlade det til ClaraMundi at sætte/designe bogen i Indesign, det vil sige producere den færdige trykfil. Det kan vi også tilbyde med omslaget, hvilket egentlig er en normal del af processen, men i forbindelse med forsiden, hvis du ikke selv vil stå for den, kan vi henvise til grafikere, der er eksperter til det, hvilket vil blive et mellemværende mellem dig og dem. Herefter modtager vi forsiden til produktionen af omslaget (coveret). Vi sørger også for et ISBN Nr.

Markedsføring

Hvis du har brug for at få lavet foldere eller plakater og ikke selv har muligheden for at gøre det, kan vi også være behjælpelig med det.

Andre medier

Vi har også erfaring med at lave podcasts og lydbøger. Jo flere medier, du udgiver på, jo større chancer for at få udbredt din kunst. Alt vil blive udgivet i ClaraMundi’s regi, og står du selv for indholdet, er det uden omkostning for dig.

Foto og video

Endelig kan vi hjælpe med at fotografere, videofilme og redigere, hvad du har brug for, for at få lavet præsentationsmateriale. Du kan annoncere via vores Facebook del, men lige præcis det vil kræve forudbetaling af et aftalt beløb. Det er forholdsvis nemt at styre, idet du selv vælger det beløb, du vil bruge på annoncering pr. dag.

Hjemmeside

Har du brug for hjælp for at få lavet en selvstændig hjemmeside, som du selv kan redigere og arbejde med, kan vi også være behjælpelig med det.

Slutresultatet – en udgivet bog

Når du har fået udgivet din bog, e-bog, podcast eller lydbog via ClaraMundi, ser fremtiden således ud for projektet (husk, at du, hvis det er nemmest for dig, kan få hjælp med de fleste processer, herunder korrekturlæsning, forberedelse af trykfil etc. etc.):

  1. Bogen er produceret og udgivet, udstyret med ISBN nr (som vi leverer gratis), den er klar til at blive bestilt via boghandlernes online bestillingssystem, og du har eventuelt selv fået udleveret et antal eksemplarer, som du kan give væk, sælge på egen hånd og iøvrigt fremsende til anmeldere og DBC, der kræver to eksemplarer for at lave en eventuel lektør udtalelse på bogen.
  2. Bogen sælger. Du vil løbende blive orienteret om salg fra distributionskanalerne. Deres betingelser er som følger. En given måneds salg er til udbetaling den følgende måned, plus 25 dage. Det vil sige, hvis du har solgt 10 bøger i løbet af oktober, bliver salget blive udbetalt den 25. november. Bøgerne ligger på ClaraMundi’s lager og lageromkostninger, forsendelse med mere, for de enkelte bøger (som udspecificeres af distributøren) bliver fratrukket salget sammen med et mellem dig og ClaraMundi aftalt administrationsgebyr. Som skrevet ovenfor er alt transparent, og du får udskrifter fra såvel indkomst som udgiftsposterne for de enkelte bøger. Du vil, inden en eventuel aftale mellem dig og ClaraMundi, kunne få tilsendte eksempler på filernes indhold og udseende.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at gå igang med det samme:

Ring Telefon 26 22 19 56 eller skriv til forlaget@claramundi.dkComments are closed.