Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø

 I slutningen af november 2019 udkom Udbryderkongen Carl August Lorentzens Livshistorie – fortalt af en grandnevø i en ny udgave. En helt igennem ny forklædning og med tilføjede illustrationer af blandt andre udbryderkongen selv. 

Carl August Lorentzen cementerede sin titel som Danmarks største udbryderkonge, da han i 1949, natten mellem den 22. og 23. december, flygtede fra Horsens Statsfængsel.

Det var en bedrift uden lige. På 11 måneder havde han egenhændigt formået at grave tunnelen, der løb 18 meter under fængselsgården. Fra hans celle nr. 7 – en isolationscelle, havde han formået at grave tunellen, der førte ham op i fængselsinspektørens kartoffelkælder, hvorfra han få minutter senere forsvandt i mørket.

Selvom Carl August var en inkarneret udbryderkonge, var han også habil kunstner og en del af hans kunst er afbildet i bogen, flankeret af et væld af originale dokumenter, der er med til at skabe en spændende ramme om fortællen.

Læs den sande historie om udbryderkongen Carl August Lorentzen – Danmarks største udbryderkongen.

En spændende beretning fra Danmarks historien, skrevet af Carl Augusts nevø, Jan Patrick Skaarup.


Anmeldelse

Udbryderkongen Carl August Lorentzen, en af det 20. Århundredes mest berømte kriminelle, plantede sit slogan ”Hvor der er en vilje, der er der også en vej”, solidt i danskernes bevidsthed, da han, natten mellem den 22. og 23. december 1949, forsvandt fra Horsens Statsfængsel gennem en 18 meter lang tunnel. Det havde taget Carl August 11 måneder at grave tunnellen.

Carl August Lorentzens livshistorie, fortalt af en grandnevø, er et eventyr, en romanbiografisk mosaik, krydret med et væld af illustrationer, der fører læseren tæt ind på livet af en ukuelig charmør og gentlemantyv, der kunne tømme ethvert pengeskab og lænse velhavende borgere og juvelbutikker for værdier. Men Carl August var ikke kun en ivrig tyv og virtuos udbryderkonge, han var også en begavet kunstner, der malede, tegnede, snittede i træ, producerede kunsthåndværk og derudover brillerede som habil skakspiller.

”En unik historie fortalt med indlevelse og en fin fornemmelse for dens rette samfundsmæssige sammenhæng. De mange fotos og øvrige illustrationer skaber en god ramme for fortællingen”.

DBC Lektørudtalelse

Bogen kan ved udgivelsen bestilles med følgende ISBN Nr.

 978-87-93162-18-1

Bestil Bogen Om Udbryderkongen

Direkte hos:

www.tales.dk

Bog og Idé

Bogmarkedet.dk/

Bogpriser.dk

Gucca.dk

Saxo.com

Gucca.dk

Plusbog.dk

eller hos din nærmeste boghandler

For flere informationer kontakt forlaget: forlaget(at)claramundi.dk