Ægtefællesammenføring og forbudt kærlighed i Europa

Forfatter Jan Patrick Skaarup

Hæftet bog: ISBN Nr.  978-87-93162-16-7

E-bog ISBN Nr. 978-87-93162-17-4

Ægtefællesammenføring og forbudt kærlighed i Europa

Europa og den grænseløse kærlighed er forfatterens egen beretning om en stormende forelskelse i en thailandsk kvinde fra Bangkok, som han møder via Tinder. Selvom hans thailandske kæreste, og senere hustru, er veluddannet, og han selv har et godt job, får de afslag på en ægtefællesammenføring. Som en følge af det, bruger de en anden vej gennem det snørklede danske system, når det gælder noget så simpelt, som for en dansker at få sin ægtefælle fra et land uden for EU, med hjem til Danmark.

De vælger at rejse til Frankrig, hvor de begge får arbejde, og to år senere lykkedes det at få ægtefællesammenføring via de såkaldte EU-regler for familie- og ægtefællesammenføring. Dermed en vellykket kamp for ægtefællesammenføring trods “forbudt” kærlighed i Europa.

Bogen er en ærlig beretning, uden at være selvmedlidende og anklagende, blot en sand historie fortalt med et skælmsk blik i øjet. Om kærlighed, behandlet som forbudt kærlighed på grund af bureaukratiske forhindringer, samt om hårdt manuelt arbejde i hotel- og restaurationsbranchen tæt på Cannes i Sydfrankrig.

Fortællingen er en historie om ægtefællesammenføring, der den dag i dag er højaktuel i de danske medier. Ekstrabladet har i en artikelrække beskrevet mange danskere kamp for at få lov til at være sammen med deres udenlandske ægtefælle. P.t. – i september 2022 – er der fokus på uretfærdigen og nogle politikere arbejder på at ændre de stive og rigide regler, der rammer alt og alle.

Bogen kan købes i danske boghandler eller bestilles under isbn nr. 978-87-93162-16-7.

NB – Bogen er p.t. udsolgt som hæftet bog, men kan stadig erhverves som e-bog. Enkelte stykker kan sælges direkte fra forlaget, kontakt os på mail:

forlaget@claramundi.dk eller telefon: 26 22 19 56