Menu Luk

Europa og den grænseløse kærlighed

Europa og den grænseløse kærlighed

Forfatter Jan Patrick Skaarup

E-bog ISBN Nr. 978-87-93162-17-4

Vejledende udsalgspris: se hos de enkelte forhandlere af e-bøger.

Beskrivelse:

Ægtefællesammenføring og forbudt kærlighed i Europa

Europa og den grænseløse kærlighed er forfatterens egen beretning om en stormende forelskelse i en thailandsk kvinde fra Bangkok, som han møder via Tinder. Selvom hans thailandske kæreste, og senere hustru, er veluddannet, og han selv har et godt job, får de afslag på en ægtefællesammenføring. Som en følge af det, bruger de en anden vej gennem det snørklede danske system, når det gælder noget så simpelt, som for en dansker at få sin ægtefælle fra et land uden for EU, med hjem til Danmark.

De vælger at rejse til Frankrig, hvor de begge får arbejde, og to år senere lykkedes det at få ægtefællesammenføring via de såkaldte EU-regler for familie- og ægtefællesammenføring. Dermed en vellykket kamp for ægtefællesammenføring trods “forbudt” kærlighed i Europa.

Bogen er en ærlig beretning, uden at være selvmedlidende og anklagende, blot en sand historie fortalt med et skælmsk blik i øjet. Om kærlighed, behandlet som forbudt kærlighed på grund af bureaukratiske forhindringer, samt om hårdt manuelt arbejde i hotel- og restaurationsbranchen tæt på Cannes i Sydfrankrig.

Fortællingen er en historie om ægtefællesammenføring, der den dag i dag er højaktuel i de danske medier. Ekstrabladet har i en artikelrække beskrevet mange danskere kamp for at få lov til at være sammen med deres udenlandske ægtefælle. P.t. – i september 2022 – er der fokus på uretfærdigen og nogle politikere arbejder på at ændre de stive og rigide regler, der rammer alt og alle.

Læs uddrag fra bogen

NB – Bogen er udsolgt som hæftet bog, men kan stadig erhverves som e-bog. Enkelte printede versioner sælges direkte fra forlaget.
Kontakt os på mail:

forlaget@claramundi.dk eller telefon: 26 22 19 56

Anmeldelser - Europa og den grænseløse kærlighed

"En rørende og frustrerende historie, fortalt ærligt og uden bitterhed, om det at befinde sig i et bureaukratisk helvede, alt imens lykken blomstrer og livet leves. En opløftende historie fra virkelighedens verden!" Kilde: DBC

DBC Lektørudtalelse fra DBC i uddrag

    Tænk at den eneste ene findes. Sådan tænker mange, når de endelig møder det menneske, som får hjertet til at juble og som slår benene helt væk under dem. Det er ikke noget problem, for når lynet slår ned og den eneste ene virkeligt findes, så er det jo ikke noget problem. Eller?  Jo, for det er nemlig det, denne både hjertegribende rørende samt oprørende historie fortæller om lige på og hårdt.Og den er ikke for sarte sjæle. Hvor det i Danmark tidligere var familie og socioøkonomisk status, der afgjorde, hvem man måtte gifte sig med, er det nu en rigid lovgivning, der bestemmer, at man kun må gifte sig med den eneste ene, hvis man opfylder så urimeligt mange krav, at kun de færreste kan leve op til dem. Det går dog lidt lettere i andre EU-lande. Derfor er mange danske mænd og kvinder i den situation, at de lever i eksil med deres elskede. Det er et benspænd, som vi normalt forbinder med totalitære stater og stammesamfund, men det er desværre blevet virkeligheden i dagens Danmark.  Tror du ikke på det? Så læs denne bog. Du bliver både oplyst og en hel del klogere, for det er en historie fra det virkelige liv om to udsædvanligt stærke, veluddannede og arbejdsomme mennesker, der elsker og vil hinanden – koste hvad det koste vil.

    Charlotte Søllner Hernø Journalist og kommunikationsrådgiver