Foredraget Kærlighed på falderebet – Frankrig tur/retur

Et underholdende foredrag fortalt med glimt i øjet, om magien ved at møde en ny kærlighed i en sen alder, om at slanke sig, leve sundt og skifte livsstil, samt de udfordringer, man som dansker kan få, hvis man ønsker at leve med en ægtefælle fra et land udenfor EU. Der bliver vist billeder, tegninger og video (fra Frankrig og Thailand) og underholdt i en halvanden til to times tid. 

Forhistorien

I 2016, dagen efter forfatter Jan Patrick Skaarups 60 års fødselsdag, erkendte han, at han var blevet overvægtig. Han indledte en slankekur, hvilket gik lidt trægt i starten, men alligevel, fordi han var single, tog Jan Patrick mod til sig og gik på dating app’en Tinder, hvor han begyndte at kommunikere med Nop fra Bangkok, som var meget bevidst om sund levevis og yoga. En dag spurgte hun Jan Patrick, om han ikke havde et billede af sig selv i hel figur. Da blev Jan Patrick klar over, at han var lidt i knibe. En smule flov over sit “bedrag” manipulerede han et billede i Photoshop, så han så lidt slankere ud, end han var i virkeligheden, men så havde han da i det mindste et mål at opfylde inden et fysisk møde, og det var på vej. I maj 2016 mødtes Nop og Jan Patrick, og trods hendes undren over forskellen på det digitale billede og virkeligheden, forelskede de sig. Efterfølgende kom Nop til Danmark i juni 2016, og så ændrede Jan Patricks liv sig radikalt.
Nops forhold til sund kost og motion hjalp Jan Patrick til at tabe 18 kilo. I marts 2017 blev parret gift, men måtte derefter indse, at det ikke var nemt at få lov til at bo sammen i Danmark. Deres forsøg på at blive ægtefællesammenført, endte med, at Nop og Jan Patrick flyttede til Sydfrankrig, hvor de med ikke så få komplikationer i forhold til fransk bureaukrati, boede og arbejdede i næsten to år, inden Nop fik opholdstilladelse, og de kunne vende tilbage til Danmark, akkurat som Coronaen brød ud.

Forfatterens introduktion til foredraget Kærlighed på Falderebet