Menu Luk

Folk og Fæ på Glatis – Sandfærdige historier fra en svunden tid

Folk og Fæ på glatis - Sandfærdige historier fra en svunden tid.

 

Forfatter Jan Patrick Skaarup

Illustrator: Mads Byskov

ISBN Nr.  978-87-93162-25-9

.

Beskrivelse

Den 6. oktober 2021 udkom bogen Folk og Fæ på Forlaget ClaraMundi, og bogen kan købes/bestilles hos din nærmeste boghandler eller ved at benytte et af de links, du ser til højre.

Bogen er en samling af artikler fra datidens aviser (1789-1920), hvoraf nogle er illustreret med satiriske tegninger, udført af tegneren og musikeren Mads Byskov.

Uddrag fra lektørudtalelse på DBC:

“Det er altid interessant at rejse ind historien gennem gamle avisklip – det demonstrerer bogen for fulde gardiner. Tilmed får læseren indblik i hvordan verden fungerede med hestevogn, dampskibe og automobiler.”

Fra bagsiden af omslaget:

”Folk og Fæ på Glatis” sender dig på en fascinerende tidsrejse til dine forfædres Danmark. En tid før computeren, smartphonen, tv, radio og ja, elektriciten og telefonen i alle hjem. En tid, hvor det foretrukne køretøj var en hestevogn, en hestetrukket sporvogn eller en væltepeter, datidens svar på den moderne cykel og til søs et stolt sejlskib eller en osende damper.

Det var en tid med fattigdom, klasseforskelle, politiske landevindinger, med teknologisk udvikling, sociale udfordringer, alkoholproblemer, kriminalitet og vold. Der var krig, og der var fred og fordragelighed og et broget liv med amagerkoner og bugnende grøntsagsmarkeder ved Storkespringvandet. Havnen var befolket af pramme, robåde, smukke sejlskibe og ikke mindst stolte dampere, der spyede røg og damp over havnen og sendte os ind over byen, mens mennesker flokkedes på kajerne, på vej på eventyr i Amerika, Sydamerika eller Canada. 

Det var et Danmark i bevægelse, et samfund i bevægelse, og selvfølgelig var der nogen til at dokumentere det. Ikke med video, tv-optagelser eller digitale kameraer, for der eksisterede selvsagt ikke sociale medier og selfiestænger som i dag. Til gengæld kunne der være flere avisudgivelser om dagen og aviserne var begivenhedernes dominerende talerør før og efter, at vore forfædre trådte ind i det 20. århundrede. 

I Folk og Fæ har vi samlet en række artikler fra aviser landet over, helt tilbage fra det 18. århundrede frem til starten af det forrige århundrede. Dem har vi, for nogles vedkommende, krydret med satiriske tegninger og har dermed illustreret pudsige og særegne hændelser fra Danmark i en svunden tid. Det er en lang række firnurlige, nogle gange tragiske og nogle gange komiske hændelser, der skaber et broget billede af vores fælles fortid i Danmark, med et smugkig til den store verden omkring os.

Køb printet udgave

ISBN Nr.  978-87-93162-25-9

Bogen kan købes i de fleste fysiske boghandlere, eller du kan købe den

direkte hos:

Anmeldelse -Folk og Fæ på Glatis

Om Folk og Fæ på Glatis - Sandfærdige Historier fra en Svunden Tid “Det er altid interessant at rejse ind historien gennem gamle avisklip – det demonstrerer bogen for fulde gardiner. Tilmed får læseren indblik i hvordan verden fungerede med hestevogn, dampskibe og automobiler.” Kilde: DBC Lektørudtalelse

DBC Lektørudtalelse fra DBC